Varukorgshantering

En rad i varukorgen motsvarar en eller flera stycken av en given produkt, fem stycken kaffe blir en rad med antalet fem. Den eller de rader som är markerade kan hanteras på olika sätt via menyknapparna för att exempelvis öka antal, ta bort rad eller ge rabatt.

Allmän hantering

Markering av rader

• När en ny produkt läggs i varukorgen blir den raden markerad.
  • Klicka på en rad för att markera eller avmarkera den.
  • Knapparna "Markera alla" respektive "Avmarkera alla" används för att snabbt markera eller avmarkera alla rader i varukorgen.

Ändra antal

• "Öka antal" ökar antalet på markerade rader med det antal som är angivet i sifferpanelen, antal ökar med ett om inget värde angets.
    • Om de produkter som markerats är rabatterade så får produkterna som ökas på också motsvarande rabatt.
    • För att lägg till en ny produkt av samma sort utan rabatt ska den läggas i varukorgen genom att välja den i försäljningvsvyn som vanligt.
  • "Minska antal" minskar antalet på markerade rader med det antal som är angivet i sifferpanelen, antal minskar med ett om inget värde angets.

Ta bort rader

• "Ta bort" tar bort alla markerade rader.
  • "Ta bort > Töm varukorgen" tar bort alla rader.
  • Det går inte att tömma en varukorg som innehåller delbetalningar.

Prishantering

• Produkter som tillåter öppet pris kan prisändras efter att de lagts i varukorgen.
  • Markera önskad rad och klicka på "Ändra" i menygruppen "Pris".
  • Ange nytt styckpris följt av ok.