Tömma kundkort

För att tömma ett kundkort skapas en produkt som man köper i kassan och betalar med det kundkort som ska tömmas.

Skapa konto och produkt

• Skapa ett bokföringskonto, exempelvis 2429.
    • Momskonto väljs som Momsfritt.
  • Skapa en produktgrupp med lämpligt namn och koppla mot kontot som skapades.
  • Skapa en produkt "Tömmning kundkort" och koppla mot produktgruppen som skapades:
    • Konto: "<Samma som produktgrupp>"
      • Alternativt kontot som skapades ovan om produkten skapas i befintlig produktgrupp.
    • Öppet pris sätts till "Fråga"
    • Lägg till enhet Styck för 0kr
  • Lägg ut en knapp i försäljningsvyn för produkten som skapades

Tömma ett kundkort

• Läs kortet som ska tömmas.
  • Kontrollera aktuellt saldo på kortet via knappen "Kundkort".
  • Välj produkten "Tömmning kundkort".
  • Knappa in det belopp som ska tömmas.
  • Betala varukorgen med kundkort.
  • Kvitto på köp av tömmning skrivs ut.

För att ge pengarna från tömmningen till kunden

• Knappa in -1 i knappsatsen.
  • Välj produkten "Tömmning kundkort".
  • Knappa in samma belopp som tidigare.
  • Välj kontant eller betalkort för att återbetala kunden.
  • Kvitto på returen skrivs ut.