Terminalfunktioner

För kassakopplade betalkortsterminaler går det att utföra vissa funktioner mot terminalen från kassan, dessa nås under Kassahantering och knappen Terminalfunktioner.

Babs Paylink / Verifone

• "Dagsavslut" utför ett dagsavslut i betalterminalen.
  • "Fem senaste transaktionerna" skriver ut info om de senaste kortköpen (betalkortsdetaljer) på kvittoskrivaren.
  • "Ej skickade transaktioner" visar info om det finns offline-transaktioner i betalkortsterminalen.
  • "Visa konfiguration" visar anslutningsparametrar för betalkortsterminalen.
  • "Testa anslutning" kontrollerar om kassan får kontakt med betalkortsterminalen.

Nets

• "Avstämningsrapport" skriver ut en avstämningsrapport med info från betalterminalen.
  • "X-rapport" skriver ut en x-rapport med info från betalterminalen (ej att förväxla med X-dagrapport i kassan).
  • "Z-rapport" skriver ut en z-rapport med info från betalterminalen (ej att förväxla med Z-dagrapport i kassan).
  • "Offline-köp" visar info om det finns offline-transaktioner i betalkortsterminalen.
  • "Uppdatera programvara" uppdaterar programvara i betalkortsterminalen.
  • "Testa anslutning" kontrollerar om kassan får kontakt med betalkortsterminalen.