Notahantering i varukorgen

En varukorg med produkter kan sparas som en öppen nota för komplettering eller betalning vid ett senare tillfälle.

Spara nota

Ny nota (notanummer ledigt)

• Lägg önskade produkter i varukorgen.
  • Ange önskat notanummer i sifferpanelen.
  • Klicka "Spara" i gruppen "Bord/notor".
  • Notan sparas med angivet notanummer och subnummer 1, blir 5/1 om notanummer 5 anges.

Befintlig nota (notanummer används)

• Lägg önskade produkter i varukorgen.
  • Ange önskat notanummer i sifferpanelen.
  • Klicka "Spara" i gruppen "Bord/notor".
  • En lista med befintliga notor med valt notanummer visas.
  • Välj den nota som ska byggas på, alternativt <Ny> för att skapa en ny med nästa lediga subnummer
  • Klicka Ok.
  • Vald nota byggs på med de nya produkterna.

Hämta nota

• Ange önskat notanummer i sifferpanelen (valfritt att göra).
  • Klicka på "Hämta" i gruppen "Bord/notor".
    • Om endast en nota finns sparad hämtas den direkt.
    • Om ett notanummer som har flera subnotor angetts visas alla de notorna.
    • Om inget notanummer angetts visas alla öppna notor.

Byt notanummer

När en tidigare sparad nota ligger i varukorgen går det att byta nummer på den enligt följande:

• Ange det nya notanumret i sifferpanelen.
  • Klicka "Spara" i gruppen "Bord/notor".

Sammanfoga notor

Det går att slå ihop två tidigare sparade notor via varukorgen enligt följande:

• Hämta den nota vars innehåll ska föras över till en annan nota.
  • Ange notanumret på den nota innehållet ska föras över till i sifferpanelen.
  • Klicka "Spara" i gruppen "Bord/notor".