Fakturering

Systemet har inbyggd faktureringsfunktion som innebär att faktura kan skrivas ut och skickas till kund.

Fakturahantering

Lägg till fakturering från kassan

I försäljningsmodulen kan innehållet i en varukorg läggas till fakturering genom att slå ut försäljningen med ett betalsätt av typen Faktura.

• En faktureringsdialog visas med alla kontakter som har adress.
  • Välj kontakt, kontaktperson och adress.
  • En följesedel skrivs ut som kunden får skriva på för att godkänna ordern.
  • Ordern dyker nu upp i ekonomimodulen under fliken Ofakturerat.

Skapa faktura

• I fliken Ofakturerat visas alla ordrar som slagits ut för fakturering från kassan enligt ovan.
  • Ordrarna är grupperade per kontakt och fakturaadress.
  • Välj en eller flera ordrar att skapa en faktura av (håll in Ctrl på tangetbordet för att markera flera).
    • Det går endast att markera flera ordrar som har samma kontakt och adress för samfakturering
  • Klicka "Skapa faktura".
  • Ange faktureringsdetaljer (fakturadatum, adress, betalningsvillkor) och ange eventuell kommentar.
  • Klicka "Skapa".
  • Fakturan visas i förhandsgranskning på skärmen.
  • Välj att skriva ut eller spara som fil.
  • Klicka Ok.

Skriv ut fakturakopia

• I fliken Fakturor visas alla skapade fakturor.
  • Ange önskat datumintervall och klicka Sök för att hitta en tidigare faktura.
  • Markera en faktura.
  • Klicka på "Skriv ut kopia".
  • Fakturan visas i förhandsgranskning på skärmen.
  • Välj att skriva ut eller spara som fil.
  • Klicka Ok.

Fakturajournal

I fliken Journaler hanteras fakturajournaler.
En fakturajournal visar alla fakturor skapade sedan föregående fakturajournal skapades.

Skapa fakturajournal

• Klicka på "Skapa fakturajournal".
  • Fakturajournalen visas i förhandsgranskning på skärmen.
  • Välj att skriva ut eller spara som fil.
  • Klicka Ok.

Skriv ut kopia på fakturajournal

• Markera en fakturajournal.
  • Klicka på "Skriv ut kopia".
  • Fakturajournalen visas i förhandsgranskning på skärmen.
  • Välj att skriva ut eller spara som fil.