Bonghantering

Licens krävs för att använda denna funktion.

Under fliken "Bong" styrs det som skrivs ut på bongar för aktuell försäljning.

Ange bongtexter

• Markera önskad produkt och klicka på de bongtexter som önskas.
  • Ange fritext för en produkt genom att dubbelklicka i fritextrutan, en stor touchvänlig inmatningsruta med skärmtangentbord visas.

Ändra bonggrupp

Bonggrupper definierar vilka produkter som skrivs ut tillsammans på en bong, exempelvis förrätt, varmrätt, dessert. För att servera en förrätt som varmrätt går det att byta bonggrupp, varpå den skrivs ut på vamrrättsbongen istället för förrättsbongen.

• Markera en produkt.
  • Klicka på den grupp den ska bytas till nere i högra hörnet under "Bonggrupp".
  • Produkten flyttar sig till gruppen som valts.

Skriv ut bong

Bord/nota

• Klicka på "Spara"
    • Om det är nyförsäljning så kommer det upp en dialog där man får knappa in önskat notanummer att spara beställningen på.
    • Om det är tilläggsförsäljning på en redan öppnad nota så sparas notan direkt.
  • Bongar skrivs ut.

Direktförsäljning

• Återgå till fliken "Försäljning" och betala varukorgen så skrivs bongen/bongarna ut efter erlagd betalning.

Frambong

• Frambong skickas från bordsmatrisen under Bordsfliken.