Bokföringsexport / SIE

Systemet kan exportera bokföringsunderlag i form av en SIE-fil.
SIE är ett standardformat som de flesta ekonomisystem kan läsa.

Exportera

• Gå in i applikationsmenyn och välj Export.
  • Ange önskat datumintervall.
  • Klicka på "Exportera".
  • Välj var filen ska sparas.
  • Importera filen i ditt ekonomisystem.

Periodisering

SIE-filerna som skapas är periodiserade på datum, vilket innebär att även om ni gör en exportfil för en hel månad så kommer bokföringen att hamna på respektive dag när det importeras i ekonomisystemet.

Automatisering

Det går att automatisera exporten av SIE-filer, kontakta supporten för beställning av den tjänsten.
Den automatiska exporten kan antingen maila SIE-filen till en bestämd adress eller spara ner filen i en fördefinierad mapp.

Fortnox

För att slippa koppla upp på kassan och hämta ut SIE-filerna så kan vi maila filerna direkt till Fortnox.
Läs mer här: https://www.fortnox.se/koppling/fortnox-dagskassa-import/
Efter att du beställt integrationen hos Fortnox kan vi koppla upp på kassan och ställa in den automatiska exporten.

För att detta ska funka i Fortnox så skall verifikationsserie vara ibockad under "Inställningar & Verifikation".
Fortnox måste vara inställd på manuell kontering.

Skapa API nyckel i Fortnox och spara den, den går ej att återskapa om man missar detta.
Gå till Fortnox hemsida och i sök fältet skriver man "Dagskassa"
Klicka på länk https://fortnox-integration.se/webshop/dagskassa
Fyll i API nyckel, Kontakt epost, Bokföringsserie, Avvikande fakturakund organisationsnummer, Avvikande fakturakund bolagsnamn och Avvikande fakturakund fakturaadress.
Sedan ska synkning funka.

Det krävs en API nyckel för varje verifikationsserie.